Dirigent - Thomas Roelants

Thomas begon zijn muzikale opleiding in de Academie voor Muziek en Woord te Willebroek. Daarna studeerde hij verder aan de Kunsthumaniora Brussel en vervolgens aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar hij met grootste onderscheiding afstudeerde bij Dhr. Manu Mellaerts en alsook zijn pedagogisch diploma behaalde.

Als cornettist was hij reeds jaren actief bij Brass Band Willebroek en Festival Brass Band. Daarnaast vervoegde hij talloze HaFaBra orkesten in binnen- en buitenland. Hij is een graag geziene gastsolist bij verscheidene muziekverenigingen en verzorgt ook regelmatig gastdirecties in eigen land.

Als dirigent is hij sinds 2015 actief bij Muziekvereniging ’t Muziek uit Buggenhout. Tijdens de provinciale muziektornooien 2016 wist hij dit orkest te promoveren naar 1e afdeling. Verder is hij sinds 2017 dirigent bij de Koninklijke Muziekvereniging Concordia uit Merchtem en sedert 2018 ook bij Brass Band Kapelle-op-den-Bos, waar hij in hetzelfde jaar dit orkest onder zijn leiding promoveerde naar ere-afdeling.