Night of the Brass 2023

Klik hier voor kaarten voor de Night of the Brass

Praktisch

Vrijdag 21 en zaterdag 22 april, telkens om 20u00.
Het concert gaat door in Pachthof Stroykens, Duisburg

The Night of the Brass is een concert dat Bravoer jaarlijks organiseert in het voorjaar. Ook onze springband komt aan bod tijdens het concert.

Kaarten

Kaarten voor de "Night of the Brass" kan u online bestellen via deze link. De kaarten krijgt u dan via mail doorgestuurd, en kan u afdrukken of op uw smartphone meenemen naar het concert.


Brass met een knipoog

Elk voorjaar organiseert koperensemble Bravoer de fel gesmaakte “Night of the Brass”. Die brassbandconcerten staan in de druivenstreek bekend om hun afwisseling en dynamiek. Dirigent Thomas Roelants en zijn muzikanten nemen je mee op ontdekkingsreis in de wereld van de kopermuziek. Bravoer noemt het zelf zijn concerten met een knipoog. De muzikanten van Bravoer stemmen hun instrumenten voor de “Night of the Brass” op vrijdag 21 en zaterdag 22 april 2023, telkens om 20u00, in Pachthof Stroykens, Merenstraat 19 in Duisburg - Tervuren.

Geen gewoon concert

Op The Night of the Brass gaat het er niet altijd even conventioneel aan toe. Zo wordt er al eens muziek gemaakt op onconventionele instrumenten of komen de muzikanten met onverwachte talenten uit de hoek. De “Night of the Brass”-concerten zijn zo in de Druivenstreek een begrip geworden. Jaarlijks trekken ze een ruim publiek. Bravoer gaat er dan ook prat op zowel de oudere als de jongere muziekliefhebber, het geoefende en het minder geoefende oor te verwennen met zijn muziek. De combinatie van humor, afwisselende werken, een originele presentatie en de medewerking van het publiek zorgt voor een hartveroverend en origineel concert.

Programma 2023

Het repertorium van het koperensemble Bravoer bevat zowat alle muziekgenres, van licht klassieke tot meer jazzy werken. Uiteraard ontbreekt ook het typische brassband-geluid niet. Het ensemble bestaat immers enkel uit koperblazers, aangevuld met slagwerk. De leden van ons jeugdorkest, de Springband krijgen op dit concert uiteraard ook uitgebreid de kans om te tonen wat ze kunnen.

affiche NOB