Warandeconcert 2018

Warandeconcert 2018

Praktisch

Zaterdag 20 Oktober, om 20u.
Het concert gaat door in GC De Warandepoort, Tervuren.
Er zijn geen genummerde plaatsen, dus op tijd komen is de boodschap.
Kaarten kosten 12 euro in voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij muzikanten van bravoer of via info@bravoer.be.


Bravoer herdenkt de Grote Oorlog met Andrea Croonenberghs en Colette Dedyn

In het najaar nodigt Bravoer traditiegetrouw een gastsolist uit. Zo deelde het koperensemble al drieëntwintig keer het podium met Belgisch muzikaal toptalent. Ook voor deze editie van het Warandeconcert wist Bravoer een veelzijdige soliste te strikken: actrice, presentatrice en zangeres Andrea Croonenberghs.

Andrea Croonenberghs is vooral bekend van haar acteerwerk. We kennen haar van rollen in tv-series als Flikken en Windkracht 10, maar je vindt haar ook op de planken van het theater, ze is stemactrice en ze verzorgt presentaties. Ook op muzikaal vlak is ze van heel wat markten thuis. Dat hoor je op 20 oktober in de Warandepoort. Begeleid door koperensemble Bravoer zingt Andrea Croonenberghs liederen uit de periode van de Eerste Wereldoorlog.


Kippenvelmomenten met Colette Dedyn

Wie ooit de oorlogskerkhoven in Flanders Fields bezocht, met hun rijen en rijen witte grafstenen, stelt zich maar één vraag: ‘Waarom?’. Op een weergaloze manier vertaalt componist-dirigent Roger Derongé de onzinnige gruwel van deze Groote Oorlog in het prachtige In Flanders Fields. Zandkunstenares Colette Dedyn voegt met haar sublieme zandschilderijen een extra dimensie toe. Je beleeft In Flanders Fields van de eerste tot de laatste ontroerende noot mee. En je zal je, met het kippenvel op je armen, afvragen ‘Waarom?’.


Programma 2018

Dat In Flanders Fields hét topwerk van de avond wordt, is nu al duidelijk. Maar Bravoer, Andrea Croonenberghs en Colette Dedyn hebben nog heel wat meer in petto. Alle muziek dateert van of gaat over de periode van de Eerste Wereldoorlog. En dat levert een verrassend muzikaal programma op. Liedjes als Oh Danny Boy en Lili Marlene of een vrolijk nummer als It’s a Long Way to Tipperary blijven moeiteloos overeind naast werken van klassieke componisten Gustav Holst en William Rimmer. We geven je ook graag een interessant muziekweetje mee: Lili Marlene ken je wellicht van de wereldberoemde versie van Marlene Dietrich. Maar wist je dat de tekst in 1915 werd geschreven door een Duitse soldaat? Dát en nog veel meer verneem je op het Warandeconcert 2018. Zeker komen luisteren!